۸ راه اشتباه نگهداری لباسها
شما برای خریدن لباسهایی که دوست دارید در طول زندگیتان پولهای بسیار زیادی خرج میکنید اما بدون داشتن آگاهی در مورد نحوه نگهداری هر لباس از طول عمر لباس خود میکاهید، ما در این مقاله قصد داریم ۸ روش معمول نگهداری لباس که اشتباه است را بهشما معرفی کنیم.
۱- کاربرد اشتباه چوبلباسیها
چوبلباسیها در اشکال، اندازهها و از جنسهای مختلفی مانند پلاستیک، فلز، چوب و غیره ساخته میشوند و نمیتوان برای همهی لباسها از یک نوع چوبلباسی استفاده کرد. شما باید برای هر گروه لباس از یک نوع چوبلباسی استفاده بکنید. چوبلباسیهای کوچک برای لباسهای کوچک مناسب هستند بهاین دلیل اگر برای لباسهای بزرگ از چوبلباسی کوچک استفاده کنید باعث ایجاد چروک در لباس خواهید شد، برعکس اگر از چوبلباسی بزرگتری نسبت به لباس استفاده بکنید باعث کشیدگی لباس در قسمت کتف خواهید شد و اصطلاحا در لباسخود حُباب شانه بوجود میآورید.
لباسهای ظریف را در چوبلباسیهای سبکوزن، ضدلغزش و صاف و لباسهای بیرون را در چوبلباسیهای چوبی محکم آویزان کنید و درحالت کلی از چوبلباسیهای فلزی صرفنظر کنید، آنها برای بسیاری از پارچهها لغزنده -سُر- و از لحاظ استحکام شُل و نامناسب هستند و لباس را از فُرم مناسب خود میاندازند.
۲- لباسهای پشمی و نخی
بهطور کلی برای نگهداری لباسهای بافتنی منظور از لباسهای بافتنی لباسهای پشمی و نخی – Cashmere Wool – است، بهتر از بجای استفاده از چوبلباسی از تاکردن استفاده کرد، اگر فضای نگهداری کمد یا دروار شما کم است بهتر است بجای استفاده از چوبلباسی از کمدهای پارچهای طبقاتی (بسیاری از این کمدها فضای کمی را میگیرند و قابلیت آویزان شدن را دارند) استفاده کنید. اگر شما نمیتوانید یکی از راههای بالا را انتخاب کنید بهتر است این وبلاگ را دنبال کنید تا ما بهترین روش نگهداری لباسهای پشمی توسط چوبلباسی را بهشما آموزش بدهیم.
۳- شلوار
برای نگهداری شلوارها بهتر است ابتدا آنها را از وسط تا کرده و سپس آنها را از چوبلباسی آویزان کنید، البته خشکشوییهای ماهر همینکار را بهصورت دیگری انجام میدهند که میتوانید در تصویر زیر این روش را مشاهده کنید.
۴- بلوز و تیشرت
ماری کوندو در کتابی تحت عنوان “هنر ژاپنی در سازماندهی و منظم کردن” از روش باستانی ژاپنیها برای نگهداری انواع بلوز و تیشرت سخن گفتهاست، آنها بجای اینکه این لباسها را رویهم تا کنند از روش لولهکردن لباس برای نگهداری استفاده میکردند، گفتنی است این روش هماکنون بهعنوان یک روش سودمند در نگهداری لباسهای استفاده میشود.
۵- چیدمان درآور
برطبق نکتهی ۴ شما میتوانید لباسهایتان را مانند قرارگیری کاغذ در انواع فایل مرتب کنید و لباسهایی که بیشتر با آنها سروکار دارید را در قسمت جلو و لباسهایی که کمتر آنها را میپوشید را در قسمت عقب هر طبقه قرار دهید، بدینصورت شما برای برداشتن هر لباس نیازی به زیر و رو کردن کمد یا دراور خود ندارید و زمان خود را صرف از نو مرتب کردن نخواهید کرد.
۶- قانون ۲۰/۸۰ را نادیده بگیرید
قانون ۲۰/۸۰ میگوید شما در ۸۰ درصد مواقع تنها از ۲۰ درصد لباسهای خودتان استفاده میکنید، بدینصورت شما در اکثر مواقع تنها با ۲۰ درصد از لباسهای خود سر و کار دارید. محققان میگویند شما در ابتدای هر فصل میبایست لباسهای پُرمصرف را در قسمت دیگری از کمد یا هر وسیلهی ذخیرهسازی نگهداری کنید. برای اینمنظور شما میتوانید یک طبقهی خاص را به لباسهای پُر مصرف اختصاص دهید.
۷- لباسهای زمستانی
سختترین قسمت فصل برای دستهبندی لباسها، فصل جذاب زمستان است! قبل از شروع فصل سرما همهی ما لباسهای گرم شامل ژاکتها و کاپشنها را از کمدها بیرون میآوریم و قاعدتا آنها را میشوییم، شستن قبل از پوشیدن لباسهای زمستانی کار بیهودهایست،زیرا این لباسهای قابلیت بالایی در جذب انواع گردوخاک و ذرات محیط دارند، برای همین منظور شما ابتدا لباسهای زمستانی را دستهبندی کنید و سپس با شروع فصل سرما به انتخاب خود آنها را بشویید و بپوشید.
۸- کاور لباس
لباسهای تازه شسته را در کاور پلاستیکی بههمراه چوبلباسی قرارندهید! شاید برای همهی شما جذاب باشد تا تمامی لباسهای تمیز را درون کاور پلاستیکی قراردهید تا در موقع مناسب، بتوانید آنها را بپوشید، اما اینکار باعث خراب شدن بافت لباس شما میگردد. رطوبت بهدام افتاده در کاور لباس باعث ایجاد انواع قارچ و کپک میشود و در برخی موارد اگر کاور پلاستیکی از مواد پلاستیکی میکروبی ساخته شده باشد باعث نفوذ انواع باکتریها به درون بافت لباس میگردد و پوشیدن لباسها باعث ایجاد سطح تماس با بدن شما گشته و ممکن است به پوست شما صدمات زیادی وارد کند. مخصوصا استفاده از پودرهای شستشوی لباس و عدم آبکشی درست باعث بهدام افتادن ذرات آنها در بافت پارچه گشته و این مواد میتوانند با رطوبت موجود در سطح زیر کاور واکنش دهند.